Výlety na okolí

Meteora kolostorok

Meteora - A theszáliai sígság északi részén Kalambaka város feletti sziklahegységeken épült csodálatos kolostorok, melyek alapítója Athanasziosz nevezetű szerzetes volt .Itt találtak menedéket a szerzetesek 24 kolostorban. Ma már csak 6 kolostor működik. 2 női apáca és 4 szerzetes kolostor. Korinos - Meteora 180km.


Királyok sírjai

Korinosztól északra kb. 40 km -re van Vergina makedónia történelmi fővárosa. Itt van eltemetve II.Fülöp, Nagy Sándor édesapja és az egész királyi dinasztia Nagy Sándoron kívül. Egy gyönyörű földalatti kriptás múzeum, hol láthatni a csodálatos égszereket, ruhákat, fegyvereket stb.

Olymp

Olymp -Olimposz a legnagyobb görög hegység a legmagasabb csúcsával Mitikasz /2917 m /. Az Unesco általi nemzeti park,a 12 gorog isten székhelye.Csodálatos tertmészeti látványok, túrák, kolostorok, vízesések, barlangok stb.Autóval egész 1200 m magasságba lehet feljutni.A turisták szépen kijelölt turistaösvényeken  haladhatnak a legnagyobb csúcsokhoz is.

Dion

Ez az ősi város az Égei-tenger Termai-öböl közelében fekvő Olympus-hegység alatti síkságon alapult, a leghatalmasabb görög isten Zeus (Dios) tiszteletére. Dion legnagyobb virágzata Fülöp és Macedónia Nagy Sándor (Kr. E. 5.-III.) Idoszakában volt mint szent város.

Az ásatások során az egész várost kiemelték,ahol láthatni lehet az utcákat,szentélyeket, termálfürdőt, szinházat stb. A leletek nagy része egy 150m-re  fekvő gyönyörű múzeumban láthatók.

Dagonyozo - Alikes

A gyógyító iszap - Alikes 7 km-re van tőlünk. Ez a hely a tengeri sólepárló,hol 2 vagy 3 medence található iszappal, ahol dagonyozhat . Az iszap regenerálja a testet , a bőr, reumás fájdalom, gyulladásos ízületi betegségek, mint például az ortopédiai és neurológiai betegségek, a krónikus nőgyógyászati és urológiai gyulladás és a teljes testregeneráció utáni rehabilitáció. Ajánljuk: 25 - 30 perc. meleg vízben feküdjenek, majd óvatosan kenjék magukat le  egy sötét sárral, és hagyják, hogy megszáradjon az iszap. Az eredmény a bőrön fog látszani a lemosakodás után !!!


Mágneses hegy

Ezt a helyet Lifidra-nak nevezik, és a térképen nem található. A Leptokaria felett 10-12 km-re található hegyekben van. Mi ez? Ez egy geológiai anomália helyszíne. Olyan hely, ahol  a víz nem le hanem felfele folyik ami valamifajta mágnesességgel magyarázható.. Csoda? Nem tudom ... Látni kell!